Archiv Srpen, 2012

25
Srp

Sdružení pro záchranu hradu Kumburku o.s. slaví 20 let

   Publikoval(a): Rudolf Khol    in Ostatní

pozvánka na akci Kumburské svítání

V letošním roce slaví naši přátelé ze Sdružení pro záchranu hradu Kumburku o.s. 20 let své činnosti. Při revitalizaci zřícenin Kumburk a Bradlec odvedli obrovský kus práce a měl by jim za to patřit obdiv nás všech. Výsledky činnosti tohoto sdružení si můžete prohlédnout např. při tradiční akci Kumburské svítání, která se uskuteční dne 8. září 2012. Přijďte se podívat a podpořit tak jejich úsilí. Bez jejich nadšení a píle bychom dnes těžko mohli obdivovat krásu těchto hradních zřícenin.

23
Srp

Den otevřených dveří v cihelně v Šárovcově Lhotě

   Publikoval(a): Ludmila Žlábková    in Ostatní

Vážení kolegyně a kolegové,
dovoluji si Vás oslovit s pozvánkou na den otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 15. září 2012 od 9 do 17 hodin v areálu staré cihelny obci Šárovcova Lhota na Jičínsku, nacházející se asi 4 kilometry od Hořic v Podkrkonoší.

Cihelnu jsem koupil, abych ji postupně zachránil a opravil. Tyto práce jdou sice pomalu, neboť jsou limitovány finančními možnostmi, přesto už k určitému posunu došlo. Mimo jiné se tu podařilo instalovat i malou expozici, zejména o cihlářství a místních řemeslech.

Své genio loci dle mého skromného pohledu určitě cihelna neztratila…

arch. Martin Pour

23
Srp

Trosky 2012 – Památková péče v občanské společnosti

   Publikoval(a): Ludmila Žlábková    in Ostatní

Devátým ročníkem bude o víkendu 5. až 7. října pokračovat seriál konferencí o památkové péči, které se pod názvem Trosky –  Památková péče v občanské společnosti konají v obci Koberovy v Českém ráji. Ani letos nebude v rámci doprovodného programu chybět výtvarná soutěž pro děti s tématem památek. Celý článek »